Viime viikon perjantaina meillä herkuteltiin sekä suolaisilla että makeilla pikku pannukakuilla. Ohjeen bongasin Valintatalosta saadusta Me - hyvä ote arkeen - lehdestä.
Rahkapannukakut
(10:lle)
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
3 dl maitoa
1 prk (250g) rahkaa
3 munaa
Paistamiseen margariinia tai voita
Suolainen täye
200g lämminsavulohta
1 punasipuli
½ dl ruohosipulisilppua
2 dl punajuurikuutioita(jätimme pois)
Kalamaustetta, valkopippuria
1 prk (150g) ranskankermaa
*Mittaa jauhot, suola ja sooda kulhoon. Kaada maito ja rahka sekaan, sekoita sileäksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä 15-30 minuuttia.
*Tee täyte sillä aikaa kun taikina turpoaa. Hienonna lohi ja sekoita sipulikuutioitm ruohosipulisilppu ja mausteet joukkoon. Pane toiseen kulhoon hyvin valutetut punajuurikuutiot ja vielä erilliseen kulhoon ranskankerma.
*Paista taikinasta pulleita pannukakkuja esim blinipannussa tai pieniä ja pulleita pannukakkuja ohukaispannussa.
Voi nam! Todella hyviä! Ja jälkiruuaksi säästimme samoja pannukakkuja. Nautimme ne kermavaahdon ja hillon kanssa.
Kyllä kelpaa olla nainen! ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mukava kun jätit kommentin! :)