keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Bataattisosekeitto ja väsynyt äiti

Tein eilen taas pitkästä aikaa kasvissosekeittoa ja tällä kertaa ihan itse varioiden niistä aineksista, joita kotoa löytyi. Ihan tarkkoja määriä en nyt muista, mutta koska keitosta tuli aikas hyvää niin ajattelin raapustella tänne "noin suunnilleen" reseptiä :)


1 bataatti

4 porkkanaa

1 sipuli

2 valkosipulia

Pala inkivääriä 


Kuorin ja paloittelin kasvikset ja keitin noin litrassa vettä, jossa kaksi kasvisliemikuutiota. Kypsymisen jälkeen soseutin keiton ja lisäsin sekaan kuohukerman, lorauksen mietoa chilikastiketta ja maustoin pienellä suolamäärällä. 

Yleensä sosekeittojen kanssa käytämme raejuustoa, mutta sen puuttuessa laitoimme kokeilumielessä turkkilaista jugurttia päälle. Aika hyvä yhdistelmä! Ja kaiken kruunasi paahtoleivästä väsätyt krutongit. 

Bataattikeitosta viime yöhön.. Huuh, valviottiin taas pari tuntia kuunnellen pikkuveljen huutoa(raivoa). Heräsi neljältä ja kuuden jälkeen taisi iskä poistua huoneesta. Tänään ennen nukkumaanmenoa tehdään jonkinsortin toimintasuunnitelma ensi yöksi. Koitan keretä jossain vaiheessa lukemaan unikoulusta tarkemmin jos olisi joitain vinkkejä, joita emme ole vielä käyttäneet. Melko raskasta ollut arki nyt pari viikkoa huonosti nukuttujen öiden kanssa. Ennen sentään päiväunet pelastivat paljon, mutta tällä viikolla molemmat hoitolapset ovat nukkuneet noin tunnin unet, ja herättäneet siinä samalla sitten meidän poitsut. Josko tämä tästä tasottuisi. :) 

Ps. Ihan kamala asuntokuume!! 

Mukavaa keskiviikkoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava kun jätit kommentin! :)