maanantai 1. joulukuuta 2014

☆Joulukuu☆

Ja niin se on joulukuu täällä, yksi lempikuukausistani! Syksy ja alkutalvi on kiitänyt hurjaa vauhtia ja kohta onkin tämä vuosi jo paketissa. Ensi viikolla toinen hoitolapsista jää joululomalle ja joulun jälkeen siirtyykin toiseen hoitopaikkaan. Toinen pieni hoidokki on vielä tämän kuun loppuun ja vuoden vaihtumisen myötä starttaakin tämän mamman kolmas äitiysloma. Ja vastahan se oli ensimmäinen... 

Eilen, marraskuun viimeisenä vietimme perinteiset pikkujoulut ystäväporukalla. Tällä kertaa meidän luona. Lasten kanssa on kyllä huomattavasti helpompaa olla kotona tai jossain muualla, jossa on lastenhuone, leluja jne.. tai ainakin meidän kaksikko laittaa usein hurlumlei esim mummilassa, jossa leluja ei kauheasti ole. Toki pojat osaavat kyllä olla aika veijareita kotonakin, en kiellä :D Perinteiset "pikkarit" vietetään aina nyyttäriperiaatteella. Itse tykkään niin kovasti leipoa, että usein päädyn makeaanpuoleen, vaikka suolaisesta ehkä enemmän pidänkin.. harvemmin tulee tehtyä kakkuja tms niin täytyy käyttää kaikki tilanteet hyväksi! :) 

Eiliseksi tein aikalailla vuosi sitten ensi kerran maistamaani juustokakkua, jonka reseptin sain naapurinrouvalta. Kakussa ehkä perinteisempi keksipohja vaihtuu browniespohjaan ja itse muokkasin valkosuklaatäytettä niin, että vaihdoin tuorejuuston smetanaan. Toimi yllättävän hyvin, ainoana miinuksena ettei täyte hyytynyt ihan niin kuin käytettäessä tuorejuustoa. Päälle mansikkasurvoksesta tehty kerros. Nams! Ikisuosikit rockyroadit pääsivät myös pöytään, tällä kertaa sisältäen kuivattuja karpaloita ja suolattuja cashewpähkinöitä tai vastaavasti mantelirouhetta. Pidemmän korren veti mielestäni pähkinäversiot! Vielä briellä terästetyt minijoulutortut sekä puolukkainen pataleipä, siinäpä oli tämän kokkikolmosen anti näihin kemuihin. Muita pöydässä notkuvia herkkuja oli mm superhyvät kylmäsavulohitäytecroissantit, minikinkkupiiraset tietenkään unohtamatta joulutorttuja. Näiden herkkujen ja seuran myötä ei pikkujoulut enää paljoa paremmaksi muutu! :)

Ah, vitsit että rakastan joulukuun tunnelmaa! Pyrin joka vuosi hoitamaan hommat niin, ettei kauheaa stressiä (johon on suuri taipumus) pääse syntymään. Ja tänään onkin luvassa joululahjaostokset isännän kanssa kun mummi tulee vahtimaan poikia. Tarkoituksena olisi löytää loput pikkulahjat joulukalentereihin, poikien lahjat, kummilasten lahjat sekä miljoona muuta pientä hommaa. Saas nähdä kuinka tonttupariskunnan käy, haha!

Leppoisaa viikkoa! ☆☆☆

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava kun jätit kommentin! :)