tiistai 23. huhtikuuta 2013

Kirpeää karpaloa

Viikonloppuna kokeilin Top Chef ohjelmassa vastaan tulleen herkun tekoa. Tässäpä ohje:

Karpalo parfee
250 g karpaloita
4 keltuaista
4 valkuaista
2 dl tomusokeria
5 dl kuohukermaa

Soseuta karpalot karkeasti. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista. Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma erikseen. Yhdistä vaahdot ja lopuksi karpalopyree. Laita laakeaan astiaan ja pakastimeen 2 tunniksi.

Ohje lainattu täältä.

Omaan makuuni kirpeät karpalot käyvät ihan hyvin, mutta uskon herkun olevan vieläkin maukkaampaa vaikkapa mansikoista tehtynä ja sopivan useampien makunystyröihin :) Oikein oivallinen jälkiruoka/kesäherkku kyllä!

2 kommenttia:

  1. Onnea vielä pikkuprissin syntymän johdosta tämänkin kautta ja pssst, kun jakselet palailla taas "eetteriin" tekemään päivityksiä, niin sua odottais myös haaste meikeläisen blogin puolella ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos!

    Eilen luinkin postauksesi ja huomasin saamani haasteen - kiitos myös siitä :D Haaste siis vastaanotettu, kunhan aikaa löytyy tekemiselle ;)

    VastaaPoista

Mukava kun jätit kommentin! :)