sunnuntai 26. elokuuta 2012

Illallisen kattaus ja menu

Jo muutamia viikkoja sitten kutsuimme ystäväpariskuntamme istumaan meille iltaa. Kuten olen aiemminkin maininnut rakastan toimia emäntänä ja miettiä kattauksia sekä ruokia, joita tarjota. Mieheni sai työpaikaltaan joululahjaksi lahjakortin, jolla sai lunastaa yhden valinnaisen ruokatuotteen. Lahjakortti oli vielä käyttämättä, joten päätimme hyödyntää sen. Lahjakortin vaihtoehtoja oli muun muassa sulkaaleivokset, juustolajitelma, peurapaisti sekä ankanrinta, ja tähän viimeiseen päädyttiin. Menu rakentui siis ankan ympärille.

Tässä ensiksi kuvia yksinkertaisesta kattauksesta, jossa etupihallamme majailevat marjapensaat pääsivät kerrankin hyödyksi.. ;)

 

                                                       Alkupalaksi
Täytetyt avocadot. Ohjeen löysin eräästä blogista ja ohjeen löydät TÄÄLTÄ. Erotuksena käytimme jokikatkaravunpyrstöjä ja lisäsimme ripauksen sokeria tahnaan. Namskis!


                                                         Pääruoka
Salaattiin saimme inspiraation Chicosin kanasalaatista, jota oli tarjolla ainakin kesän ajan. Mukaan laitettiin; salaatinlehteä, mansikoita, fetajuustoa, itsetehtyjä krutonkeja, päärynää ja pekaaninpähkinöitä. Mielettömän hyvä yhdistelmä ja kuinka hyvin päärynä sopiikan salaattiin!!
Ankan kaveriksi mieheni valmisti herkullisen omenakastikkeen. Ohjeen löydät TÄÄLTÄ: Salaatille valmistin vadelmavinaigreten. Ohjeeseen pääset TÄSTÄ.  Emme löytäneet vadelmaviinietikkaa, mutta tavallinen valkoviinietikka kelpasi myös oikein hyvin. Muiksi lisukkeiksi teimme rakuunaporkkanat ja pekonipavut.
Pääruuan jälkeen täytyi ottaa astetta rennommin.

                                                       Jälkiruoka 
Jälkiruuaksi valmistin äitini bravuurin; taivaalliset mansikkaleivokset. Ohje TÄÄLTÄ. En ole mikään kakkujen ja leivosten suurin ystävä, mutta nämä vievät kielen mennessään.

Olipa oikein mukava ilta nyt näin jälkikäteenkin muisteltuna. Kiitos seurasta M&U, otetaanhan pian uudestaan! :)2 kommenttia:

  1. Ihana kattaus ja sapuskat Tea: aivan herahti vesi kielelle :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos! Ja hyvvee olikin, vaikka itse sanonkin! ;)

    VastaaPoista

Mukava kun jätit kommentin! :)