perjantai 29. elokuuta 2014

Unikoulu

En muistanutkaan kuinka paljon katkonaiset yöunet vaikuttaa omaan jaksamiseen. Tietenkin se on eri vastasyntyneen kanssa kun hormonitkin vielä auttavat jaksamaan. Nyt taas kun on saanut jo puolisen vuotta nukkua melkeinpä kokonaisia yöunia, on ihan poikki jo yhdestäkin huonosti nukutusta yöstä.

Jep, eli meillä alkoi unikoulu. Oikeastaan jo maanantaina. Pikkuveli herää noin viitenä yönä viikossa ja tulee silloin väliin. Tottui tähän imetysaikana ja näin ollaan kaikki saatu samantien jatkaa unia. Ainoa "ongelma" on tyypin mahdottoman levoton nukkuminen, joka ainakin omaa untani häiritsee. Viikonloppuna meni totaalisesti hermo kun äijä vei koko yön mun tyynyn ja milloin potki naamaan ja niin edelleen. Päätettiin, että nyt on aika opetella nukkumaan omassa sängyssä koko yö. Ja pitäähän tämän onnistua muutenkin ennen vauvan tuloa!
"en nouse"
Ensimmäiset kolme yötä meni tosi hyvin, ollaan otettu patja pinnasängyn viereen ja vuoroöin käyty siihen pötköttämään niin, että 1-vee on nukahtanut uudelleen. Noh viime yö olikin sitten jotain aivan muuta.. h i r v e ä!! Alkuyöstä heräili jo muutaman kerran, mutta suostui jäämään kuitenkin nukkumaan kun kävi laittamassa tutin suuhun. Neljältä herättiin taas ja siitä sitten huudettiinkin 06.05 saakka yhtä huutoa! Muistikohan vetää edes happea välillä? Olin ensin tunnin rauhottelemassa ja sitten vaihdettiin. Ollaan pyritty, ettei yöllä oteta syliin eikä muutenkaan anneta minkäänsortin "palveluita". Viime yönä oli kuitenkin pakko ottaa välillä syliin kun tuntui, ettei pieni saa edes henkeä huudoltaan. Ja vettä tarjottiin myös. Tuttia kun yritti tarjota niin raivosi vain kahta kauheammin. 
lä puhu mulle, en kuule"
En tiedä mistä nyt moinen, mutta luulen, että pari päivää sitten alkaneella flunssalla on osuutta asiaan. Vaikka tyyppi on muutenkin todella tempperamenttinen niin harvoin tulee noin pahoja huutokohtauksia. Ehkä ensi yö sujuu paremmin?
"nonni, oon hereillä"
Isoveli onneksi on todella sikeäuninen. Heräsi kyllä huutoon, mutta nukahti suht nopeasti uudelleen. Raukka kyllä vähän ihmetteli miksi pikkuveikka huutaa niin kovasti. Luojan kiitos tänään oli kuitenkin perjantai eikä hoitolapset tulleet aamulla. Saatiin nukkua vähän pidempään(Sori iskä..) 8.30 kävin varovasti herättelemässä kiukkukallea ja kovan työn jälkeen sain hereille. Taisi yöllinen huuto ottaa vähän voimille? ;) ihme ja kumma selvittiin muskariinkin!
Nyt jo hymyilyttää
Kuvat on tältä aamulta kun herättelin ukkelia sohvalla..

Ihanaa viikonloppua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava kun jätit kommentin! :)