maanantai 31. maaliskuuta 2014

Joka keväinen murheenkryyni

Nimittäin tuo meidän oma piha. Rakastan sisustamista sen kaikissa olomuodoissa, mutta pihan puolelle astuttaessa ollaan reilusti mukavuusalueeni ulkopuolella. Isoin ongelma lienee viherpeukalon puuttuminen sekä itseltä että myös mieheltäni. Päässä selkeät visiot siitä mikä näyttäisi kivalle, mutta toteutus tuntuu jotenkin liian hankalalle.. Suuri ongelma on myös talomme ulkopuoli. Punatiilitalo ei ehkä ole se kaunein tausta vaalealle tyylillemme ja itseäni ainakin häirii se, ettei mitkään viritykset näytä pihalla seinää vasten raikkaalle. Ja meidän ja seinänaapurin välissä oleva aita.. Huh huh.. Punainen ja ränsistynyt! Aiommekin nyt ehdottaa yhtiökokouksessa sen vaihtamista. Voin vaikka itse nikkatoida kunhan saisin valkoisen sievän aidan! ;)
Asuessamme kerrostalossa olin aivan rakastunut meidän isoon parvekkeeseen ja mielestäni sen sisustaminen ja kivaksi laitto oli mukavaa puuhaa. Terassia on paljon vaikeampi saada mieluisaksi. Meillä on taloyhtiömme ainoa rakennettu katos terassin päällä, se on kyllä kiva.. Jotenkin terassin pitkulainen muoto on kuitenkin jokseenkin hankala, eikä siihen mahdu esimerkiksi kunnon ulkoruokailuryhmää, mikä olisi haaveissamme. 
Ja tuo meidän läntti, jota kai pihaksi kutsutaan.. Ennen meitä tässä asunut pariskunta oli kuulemamme mukaan varsinaisia viherpeukkuja ja taisi toisella olla varsin koulutuskin hommaan. Mutta niin vaan ne maut voivat olla erilaisia. Pitkä ja kapea kukkapenkki(jonka siivosin kevätkuntoon juuri) pitää sisällään jos jonkinmoista kukkaa ja väriä kesäisin. Ei ihan meidän tyylisiä.. Tarkoituksena olisi laittaa tilalle ihan vain joitain pieniä puita, esim tuijia. Paha ampiaisallergiani vaikuttaa tähän jonkin verran, sillä kukathan varsin keräävät pörriäisiä luokseen. 
Pihamme takanurkassa sijaitseva laatikko.. Öh.. No kasvaa siellä pieni määrä aina raparperia, mutta muuten täysin rikkaruohojen peitossa aina! Siihen tilalle on parikin ideaa.. Joko kasvimaa, josta olisi ihana käydä poimimassa salaatit ja herneet, toisena vaihtiksena hiekkalaatikko(joka taloyhtiönkin pihalta löytyy..) tai koko laatikon purku ja tilalle ns maaterassi, johon saisimme ruokailuryhmän. 

Toki kukkiakin on jonkin verran oltava, mutta meidän tyyliin ruukuissa. Saas nähdä joko vihdoin saataisi hommat hoidettua vai mennäänkö kolmaskin kesä harmitellen kun ei tulllut taaskaan tehtyä mitään pihan eteen.. 

Nyt pihatöiden tekemättömyydestä kakuntekohommiin! Isäntä täyttää nimittäin huomenna vuosia ja sattuu rakastamaan täytekakkuja.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava kun jätit kommentin! :)